19 Nisan 2014 Cumartesi

YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ (KİFTELLEBEN)


       Malzemeler: Bir tas köftelik bulgur
                            Yoğurt
                             Salça- tuz- sarımsak- kuru nane- pul biber- zeytinyağı 
       Hazırlanışı:  Köftelik bulgur biraz tuzlu suyla ıslatılır. Dinlendirilir. Yirmi dakika sonra eller ıslatılarak yumuşayana kadar yoğrulur. Küçük köfteler hazırlanır. Kaynayan tuzlu suda haşlanır. Sarımsaklı yoğurt ve sos dökülüp yenir. 
      Sos: bir kaşık biber ve domates salçası iki kaşık yağda kavrulur. Kuru nane ,pul biber eklenir biraz su ile pişirilir .
                               AFIYET OLSUN...

1 yorum:

  1. Patla emi Güner. :(((( dibi tutsun yemeklerinin.

    YanıtlaSil