19 Nisan 2014 Cumartesi

ETLI KURU PATLICAN


                  Etli kuru patlıcan malzemeler:  350gr kuzu kol kuşbaşı
                                                                     Bir kase kuru patlıcan yemeklik
                                                                     Bir kase kurutulmış domates
                                                                     Bir kuru soğan- iki sivri biber- iki kaşık zeytinyağı -
                                                                     Karabiber - tuz - sarımsak-biber ve domates salçası
                 Yapılışı: Kuru patlıcanlar iyice yıkanır ve yumuşayana kadar uzun süre haşlanır,kara suyu süzülür. Tencerede kuzu etleri,soğan, sarımsak ve yağ ile kavrulur. Sivri biber ilave edilir,salçalar eklenerek kavrulur. Suyu eklenir ve pişince içine haşladığımız kuru patlıcanlar eklenerek biraz daha pişirilir.                         AFİYET OLSUN....
   
          Akşam yemeği menüsü olsun size. Etli kuru patlıcanın yanına tereyağlı bulgur pilavı ve taze     nane ve salatalıkla yapılmış cacık çok iyi gider.

0 yorum:

Yorum Gönder